Μενού Κλείσιμο

Ένα αστέρι στο προαύλιο του σχολείου μας

 

Ένα αστέρι στο προαύλιο του σχολείου μας 맨인블랙 다운로드!

Οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να δουν πως είναι ένα αστέρι από κοντά that's so raven 다운로드! Το εξειδικευμένο ηλιακό τηλεσκόπιο της ΑΜΚΕ «Ηλιοσκόπιο» στήθηκε στο προαύλιο μας το φωτεινό και ανέφελο πρωινό της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 나모 웹 에디터 2008 다운로드. Οι μαθητές των 2 τάξεων παρατήρησαν το μοναδικό αστέρι που υπάρχει στη …γειτονιά του ηλιακού μας συστήματος, τον μεγαλοπρεπή Ήλιο lumion 8 다운로드! Την ημέρα της παρατήρησης ήμασταν διπλά τυχεροί: αφενός ο καιρός μας έκανε το χατίρι χαρίζοντάς μας μια ηλιόλουστη μέρα, αφετέρου ο Ήλιος είχε στην ορατή επιφάνειά του μια κηλίδα oracle client 12c 다운로드. Η ύπαρξη της κηλίδας στην φωτόσφαιρα του Ήλιου είναι σχετικά σπάνια τους τελευταίους μήνες, όπως πληροφορηθήκαμε από τους ανθρώπους του «Ηλιοσκόπιου». Η παρατήρησή της μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το ασύλληπτα μεγάλο μέγεθος του Ήλιου σε σύγκριση με αυτό της Γης, μιας και στην κηλίδα θα χωρούσε ολόκληρη η Γη και μάλιστα παραπάνω από μια φορά!

Εκτός από την κηλίδα, παρατηρήσαμε την επιφάνεια του Ήλιου που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και μοιάζει με τη φλούδα ενός πορτοκαλιού αλλά και διάπυρο υλικό να εκτινάσσεται στο διάστημα!

Να σημειωθεί ότι η παρατήρηση έγινε με απόλυτη ασφάλεια σε ότι αφορά:

          στην όρασή μας μιας και χρησιμοποιήθηκε ένα εξειδικευμένο και πιστοποιημένο ηλιακό τηλεσκόπιο (στους μαθητές επισημάνθηκε να μην δοκιμάσουν να δουν ποτέ τον Ήλιο με οποιονδήποτε τρόπο πχ με γυμνά μάτια, γυαλιά, κιάλια ή τηλεσκόπια),

          στον Covid-19 αφού η παρατήρηση έγινε στο προαύλιο, όλοι φορούσαν τη μάσκα τους, κρατούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε κάθε μαθητής ή μαθήτρια απολυμαίνονταν πριν τη χρήση από τον επόμενο ή την επόμενη.

 

Ελπίζουμε η παρατήρηση του Ήλιου από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας να έδωσε ήδη αφορμή για συζήτηση στο σπίτι αλλά και για αναζήτηση κι άλλων πληροφοριών για τον ζωοδότη Ήλιο και το μαγευτικό Σύμπαν!

 

Εικ.1 Στη φωτογραφία της Δευτέρας 11 Νοε 2020 από τον δορυφόρο SDO, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο φαίνεται η μαύρη «τελεία», «κουκίδα», ή …«σκουπιδάκι», όπως πολύ σωστά τη χαρακτήρισαν οι μαθητές μας. Για τη σύγκριση των μεγεθών παρατίθεται δίπλα στον Ήλιο σχηματική απεικόνιση της Γης!

Εικ. 2 & 3. Εκτός από τους μαθητές παρατήρησαν φυσικά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου!

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Μ. Αποστολάκη για την υλοποίηση αυτής της δράσης.